. منبع : صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، شبکه خبر . ماهواره امید ماهواره تحقیقاتی پیشرفته است كه به دست دانشمندان ایرانی طراحی و ساخته شده است و در مدار ارتفاع پایین قرار می گیرد.با ساخت و پرتاب این ماهواره جمهوری اسلامی ایران یازدهمین كشوری است كه توانمندی ارسال ماهواره به فضا را بدست آورده است و ورود به عرصه فضا را به عنوان افتخار دیگری برای ملت ایثارگر ایران ثبت می كند. حامل ماهواره دارای بیش از ده هزار تنوع قطعه در اجزای مختلف شامل بدنه موتور هدایت و كنترل است كه كارشناسان مختلف دانشگاهی در مدت ده سال گذشته ساخت آن را بومی كرده اند. كارخانجات ساخت موتور ماهواره برها هم اكنون قادر است موتورهای مورد نیاز ماهواره را تولید كندكه این قابلیت بسیار مهم است. ایستگاه های ره گیری و كنترل و ارتباط با ماهواره نیز به دست كارشناسان داخلی طراحی و ساخته شده است. سیستم هدایت و كنترل ماهواره هم بر مبنای تجربه 20 ساله صنایع هوا-فضا كاملا بومی است و توان هدایت ماهواره را با مدار تعیین شده در اختیار دارد. . منبع : خبرگزاری مهر . . منبع : خبرگزاری ایرنا .
منبع تصویر : خبرگزاری ایرنا
به گزارش شبکه خبر، مراسم رونمایی از این سامانه فضایی شامل ماهواره امید، ایستگاه های زمینی و پایگاه پرتاب فضایی در مجموعه شركت صنایع الكترونیك ایران (صا ایران) با حضور رئیس جمهور، وزیر دفاع و مقامات عالی رتبه كشوری و لشكری برگزار شد.
واشنگتن پست ضمن ارائه گزارشی از توانمندنی محققان و نخبگان ایرانی در ساخت ماهواره گزارش داد: لحظاتی پیش نخستین راکت ایران با موفقیت به فضا پرتاب شد. خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی ویژه نوشت : ایران همزمان با رونمایی از نخستین مرکز فضایی عمده اش، نخستین راکت خود را نیز با موفقیت به مدار زمین پرتاب کرد. روزنامه واشنگتن پست نیز گزارش داد : محققان ایرانی نخستین راکت این کشور را با هدف ارسال ماهواره تحقیقاتی به فضا به مدار پرتاب کردند. این روزنامه افزود : ماهواره " امید" نخستین ماهواره تحقیقاتی بومی در ایران است که با توجه به این موفقیت، در اوایل سال جدید ایرانیها به فضا پرتاب خواهد شد و پیش بینی شده است در ماه مارس سال 2009 استقرار آن در فضا کامل شود.
ماهواره امید که یک ماهواره تحقیقاتی پیشرفته است که به دست توانمند دانشمندان ایرانی طراحی و ساخته شد و در مدار ارتفاع پایین قرارمی گیرد. این ماهواره و سامانه پرتاب آن توسط کارشناسان نخبه کشور ایران ساخته شده است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ، در خصوص نخستين سامانه فضايي بومي و پرتاب(سفير) كاوشگر يك به فضا گفت :امروز قابليت و توانايي ايران در ساخت ماهواره و سامانه موشكي به نمايش گذاشته شد. "محمد سليماني" روز دوشنبه در حاشيه افتتاح سه طرح ملي فضايي در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار سياسي ايرنا، افزود : براي انجام تحقيقات و تلاش براي رفع مشكلات ناشي از زلزله، سيل ،بيابان زدايي و نابوديجنگلها، ارتباط و خدمت رساني به نقاط صعب العبور كه با توسل به دانش فضايي انجام ميگيرد، نيازمند حضور در فضا هستيم. وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اينموفقيت بسيار بزرگ را به ملت ايران تبريك گفت.
وزيرعلوم، تحقيقات و فناوري نخستين سامانه فضايي بومي و پرتاب (سفير) كاوشگر يك به فضا را " پشتوانه قوي " نظام ارزيابي كرد. "محمدمهدي زاهدي" روز دوشنبه در حاشيه افتتاح سه طرحملي فضايي در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار سياسي ايرنا ، اين پيروزي را جزئي از افتخارات بزرگ فناوري كشور و توليد يك محصول كاربردي دانست و افزود : اين سامانه فضايي به يقين در جهت اهداف نظام خواهد بود و پشتوانهاي قوي در جهت مسايل سياسي، امنيتي و نظامي كشور خواهد بود.
وزير علوم اظهار داشت : اين موفقيت و پيروزي در راستاي خودباوري علمي و فناوري كشور است كه بعد از انقلاب اسلامي به فضل الهي در جامعه فرهيخته دانشگاهي و صنعتي كشور تنيده شده است. زاهدي تصريح كرد: امروز ما توانستهايم با خودباوري در مسيرهايي گام برداريمكه دشمنان نظامو انقلاب هرگز اينتوانو خودباوريما را باور نداشتند. نخستين سامانه فضايي بومي جمهوري اسلامي ايران متشكل از ماهواره اميد، ايستگاههاي زيرزميني و پرتاب فضايي روز دوشنبه با حضور "محموداحمدي نژاد" رييس جمهوري اسلامي ايران رونمايي شد.
ماهواره اميد، نخستين ماهواره بومي جمهوري اسلامي ايران ، ماهوارهاي تحقيقاتي و پيشرفته است كه بهدست توانمند دانشمندان ايراني طراحي و ساخته شده و در مدار ارتفاع پايين قرار ميگيرد. اين ماهواره در آيندهاي نزديك توسط ماهوارهبر ساخت ايران از پايگاه فضايي ايران، به مدار پرتاب خواهد شد. ايستگاه هدايت و كنترل ماهواره در مدار ارتفاع پايين نيز وظيفه تعيين موقعيت ماهوارهدر مدار را بر عهده دارد و ارتباط راديوييباماهواره برقرار ميكند و فرمانهاي كنترلي لازم را بهماهواره ارسالنموده و پاسخ آنرا دريافت ميكند.
پايگاهفضايي با پرتاب راكت كاوشي يك بهمنظور پرتاب ماهوارههاي ايراني از داخل خاك كشور طراحي و ساخته شده است. راكت كاوشي از جمله مقدمات اوليه پرتاب ماهواره به مدار است و توسط اين راكتها شناسايي محيط پروازي ماهوارهها قبل از پرتاب انجام ميپذيرد. ايستگاههاي رهگيريو كنترلو ارتباط باماهواره بهطوركاملتوسط كارشناسان داخلي طراحي و ساخته شده و قابليت افزايش آنها و طراحي براي ماهوارههاي آينده را نيز دارد.